sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Viimeinen viikko Lyonissa


Bonsoir!

Minulla on alle viikko Lyonissa, kuusi yötä. Edessä on kuitenkin vielä viisi koetta ja niihin kertaamista. Viime viikolla suoritin jo ranskan kokeet ja nyt on enää oikeustieteen kokeita jäljellä sekä Ranskan kulttuurin koe.

Kolme kuukautta on lyhyt aika, enkä ymmärrä, mihin se on kadonnut. Kunnes käyn läpi valtavaa määrää muistiinpanoja luennoilta tai selaan kuvia erilaisista viikonloppuretkistä. Onhan tässä aika paljon tullut tehtyä, vaikka vielä olisi myös asioita, joita haluaisin tehdä.

Suomeen palaaminen on tärkeä osa vaihtoa. Vaihdossa oppii valtavasti ja kasvaa ihmisenä, osin huomaamattakin. Kotiin mennessä kaikki on samanlaista kuin ennen ja ihmiset ovat samanlaisia, vaikka olisi itse kasvanut. Paluu Suomeen voi siis yllättäen tuntua oudolta tai hieman hankalalta. Suomeen palatessa voi kokea samanlaisen kulttuurishokin kuin vaihtoon mennessä. Ajan kanssa asia tasaantuu ja molempien kulttuurien eroja ja yhtenäisyyksiä, sekä niiden tuomaa arvoa omaan elämään, osaa arvostaa yhä paremmin. 

Olen hoitanut viime päivät erilaisia käytännön asioista kuten Erasmus-lappuja. Ranskassa paperityö on aika hidasta, joten kannattaa aina olla ajoissa ja pitää puolensa. Tämän lisäksi olen opiskellut, koska kokeet lähestyvät. Esimerkiksi huomenna minulla on kaksi koetta. Osa kokeista on open book, osaan saa tuoda aiheelliset lait ja osaan ei saa tuoda mitään. Riippuu paljon siitä, minkälainen koe on kyseessä ja mitä sillä halutaan mitata.

Ensi viikko on siis täynnä kokeita, opiskelua ja haikeutta! Sekä valtavan määrän ylpeyttä suomalaisuudesta, koska Suomi juhlii 100-vuotista itsenäisyyttä!

Bonne nuit! :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

La Fin

Syksy Lyonissa on ohi. Ja viimeinen viikko täynnä kokeita on suoritettu. Sen jälkeen viikonloppuna nautin vielä Lyonin suurimmasta fes...