sunnuntai 12. marraskuuta 2017

En vacances/ Mid-term break

Meillä oli viikon mid-term break 30.10. - 03.11.2017.

Lähes kaikki vaihtarit lähtivät matkustelemaan ympäri Eurooppaa. Varsinkin, koska suurelle osalle vaihtareista tämä on ensimmäinen kerta Euroopassa ja he haluavat ottaa siitä kaiken irti. Ihmiset matkustavat paljon myös viikonloppuisin, mutta kovin kauas ei yhdessä viikonlopussa pääse. Nyt mid-termin aikana ihmiset kävivät muun muassa Marokossa, Amsterdamissa ja Brysselissä ja monissa Itä-Euroopan kaupungeissa (Vienna, Budapest etc.) sekä Italiassa ja Portugalissa. Minä menin kahden meksikolaisen ja yhden italialaisen kanssa ensin Palma Mallorcalle, siitä Valenciaan, sitten Pohjois-Espanjaan Santanderiin ja sieltä Ranskan Bordeauxin kautta takaisin Lyoniin. Espanja on ihana maa ja Eurooppa on ihanan pieni ja helppo matkustaa.

Tämä mid-term break on syyslukukauden ainoa loma. Se on aika myöhään syksyllä, mutta toisaalta oli ihanaa nauttia Espanjan auringosta (+20 astetta joka päivä), kun tiesi, että Lyonissa on vain +12 astetta (saati Suomessa joku +7!). 

Loman jälkeen alkoi taas arki ja viimeinen loppukiri. Koska olen Lyonissa vain yhden lukukauden, vaihto-opiskelua on tällä hetkellä jäljellä enää yksi kuukausi. Koejakso (Exam period) meillä on 27.11. - 08.12.2017. Kahden viikon aikana on kaikki kokeet. Minulla on kuusi ainetta eli kuusi eri koetta paitsi ranskasta on (yllätys, yllätys) kaksi koetta. Eli yhteensä seitsemän koetta kahden viikon aikana. Niihin saa siis alkaa kertaamaan hyvissä ajoin.

Vaihdon loppumisen lähenemisen huomaa myös siitä, että Helsingin yliopistolta tule viestiä siitä, mitä täytyy muistaa tehdä vaihdon loppuessa. Tähän kuuluu esimerkiksi OLS-kielitaitotestin toinen osa sekä allekirjoituksien hankkiminen Lyonin yliopistolta vaihtoaikatodistukseen ja Learning Agreement'iin.

Opiskelu täällä Lyonissa alkaa siis pikku hiljaa loppumaan. Aika on mennyt todella nopeasti, kolme-neljä kuukautta on loppujen lopuksi hyvin lyhyt ajanjakso. Onneksi yhdessä kuukaudessa ehtii tehdä vielä paljon ja paljon onkin vielä opiskeltavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

La Fin

Syksy Lyonissa on ohi. Ja viimeinen viikko täynnä kokeita on suoritettu. Sen jälkeen viikonloppuna nautin vielä Lyonin suurimmasta fes...