sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Tietoa kokeista ja lukukauden kestosta

Ranskan kielen opinnoissa testejä on vähintään yksi kuukaudessa, minkä lisäksi täytyy kirjoittaa esseitä, pitää esitelmiä ja tehdä kasapäin läksyjä. Loppukoe toteutetaan kahdessa eri osassa lukukauden päätteeksi. Ranska on työlästä, mutta hauskaa. 

Varsinaisissa oikeustieteen opinnoissa ja Ranskan kulttuurissa on ensin välikoe ja sitten isompi koe lukukauden päättyessä. Professorit kuitenkin toteuttavat välikokeen eri tavoin. Ranskan kulttuurin lisäksi vain yhdellä oikeustieteen kurssilla välikoe on varsinainen koe. Varsinaisen kokeen sijasta European Data Protection -kurssilla tehdään laaja case study -esitelmä, European Business Law -kurssilla taas kirjoitamme noin 3000 sanan esseen. Human Rights Law -kurssilla välikoetta ei ole, koska teemme joka tunnille case studyn, mikä korvaa välikokeen.

Täällä saa siis kunnolla nörtteillä ja parantaa ranskan kielen osaamisen lisäksi juridista englannin kielen osaamistaan. Motivaatio opiskeluun vaihtelee opiskelijoilla paljon, mutta tunneilla syntyy silti usein mielenkiintoista keskustelua ja luennoinnin lisäksi professorit haastavat opiskelijoita muodostamaan oman mielipiteensä juridisista ongelmista. 

Lukukauden kesto: Ensimmäisen kerran yliopistolla piti käydä 25. elokuuta rekisteröitymässä. Yliopisto alkoi 30. elokuuta. Lomaa lukukauden aikana on yksi viikko: 30.10-5.11. Loppukokeet kestävät kaksi viikkoa: 27.11-8.12. Täällä on painotettu, että Lyonissa täytyy pysyä 8. joulukuuta iltaan asti, jotta on paikalla, jos koeaikatauluihin tulee muutoksia esimerkiksi professorin sairastumisen takia.  

Lyonin yliopisto oli todella myöhässä lukukauden aikojen kanssa hakuvaiheessa ja sain tietää lukukauden varsinaisen aikataulun vasta hyväksymisen jälkeen. Ensimmäisen vuoden opiskelijat ja vaihto-oppilaat aloittavat täällä kuitenkin aikasemmin kuin muut, joten jos hakee Lyoniin, täytyy varautua siihen, että yliopisto alkaa jo elokuun puolella.

À bientôt! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

La Fin

Syksy Lyonissa on ohi. Ja viimeinen viikko täynnä kokeita on suoritettu. Sen jälkeen viikonloppuna nautin vielä Lyonin suurimmasta fes...