sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Asuminen

Lyon on erittäin mukava kaupunki asua. Ranskan kulttuurin proffan mukaan Lyon houkuttelee paljon nuoria ammattilaisia ja johtajia, koska Lyonissa on niin hyvä elämänlaatu. Ja se on aivan totta! Täällä ei ole kiire, joet ovat kauniita, kukkulalla Fourvieren basilikan päällä kultainen Neitsyt Maria suojelee kaupunkia, ihmiset ovat mukavia ja ruoka on hyvää. Lyonissa on mukava tunnelma.

Mutta vaikka mukava tunnelma on tärkeä, ennen vaihtoa mietin enemmän sitä, mistä löydän kämpän vaihdon ajaksi. Valmistautuessani vaihtoon Lyonin yliopisto ohjasi minut ottamaan yhteyttä asuntoja opiskelijoille välittävään järjestöön, jonka kautta löysin huoneen perhemajoituksessa. Järjestö tarjosi myös jaettuja huoneita ja yksiöitä opiskelija-asuntoloista. Lyonin yliopisto on keskellä kaupunkia, eikä sillä ole erillistä kampusaluetta, joten opiskelija-asunnot ovat eri puolilla kaupunkia.

Osa ystävistäni täällä löysivät asunnon yksityisen asunnonvälityksen kautta netistä tai Facebookista. Niistä löytyy paljon kimppakämppiä ja yksiöitä kunhan jaksaa etsiä ja jutella ranskaksi. Jotkut asuvat Airbnbssa koko vaihdon ajan tai vain alkuvaiheen etsien asunnon saavuttuaan Lyoniin. Parilla harvalla on ollut suhteita, joiden kautta on löytynyt kämppä. Kokonaisuudessaan täällä on siis monia eri vaihtoehtoja asumiselle. Hintatasosta voi sanoa, että Lyon ei ole kaikkein halvin kaupunki asua, mutta kohtuuhintaisia vaihtoehtoja löytyy kyllä.

Yksityisestä asunnonvälityksestä vielä muistutus, että liikkeellä on aina joitain huijareita. Järjestön kautta asunnon hankkiminen oli minulle mieluisin valinta, koska pystyin luottamaan asunnon olemassaoloon, vaikka en ollut nähnyt sitä. Tiedän myös tapauksen, jossa yksityisen asunnonvälityksen kautta löydetystä asunnosta on maksettu jo osuus Suomessa näkemättä sitä ja kaikki on sujunut Lyonissa ongelmitta. Mutta kannattaa kuitenkin aina olla varuillaan.

Ja mitä aikaisemmin on asunnon suhteen liikkeellä, sitä parempi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

La Fin

Syksy Lyonissa on ohi. Ja viimeinen viikko täynnä kokeita on suoritettu. Sen jälkeen viikonloppuna nautin vielä Lyonin suurimmasta fes...